Tuesday, August 22, 2006

午間小敍

今日午飯到了萬豪酒店 lobby lounge ,光顧沙律湯麵牛扒部飛。這部飛特別之處是你可以只選其中一款,當然,要是你感到富有,絕對可以來一個 full buffet 。

每次來這裡我都選擇沙律,挑選好食物便交由侍應在大轉盤內加上沙律醬。今日成績不俗,要了兩盤沙律和一碗雜菜湯,很滿足。







記得沙士期間這部飛只索價 $68 ,非常超值。沙士過後便開始不斷漲價,最近更由 $98 漲至 $118 和 $128 ,短短三年間升幅幾達一倍。

我們坐在靠窗的梳化位,看着窗外的藍天,很是寫意,要是下午不用上班便最好了。



但難為吃湯麵的同事要一面吃一面抹汗!

6 comments:

lau2tang said...

早知就中午飛的過來搭食啦!
除了湯和麵包外,是不是沙津湯麵牛扒以上三個主菜揀一樣呀?

supageti said...

o係酒店食 lunch,$128 都 acceptable 吖!

我都會揀沙律 ~

largeheadboy said...

劉鄧, 你飛的過黎好溶喎!

係呀,是但揀一樣,可以加 $ 50 有甜品和一個 drink 。乜都要晒就 $228 。其實沙律都有三文魚呀吞拿魚呀咁,一啲都唔寡。

carjaswong said...

不錯耶!有機會要去試試。

小妹 said...

嘩,以前$68真係平到唔信呀~
夏天最好就是吃沙津呢D涼伴菜了.

largeheadboy said...

jason, 小妹︰
有空不妨一試,當然是要找天下午無須上班的啦!